ΓΝΩΜΕΣ

Μετά το 1-0 ήταν ομάδα του Ουζουνίδη

Οι αρνητικοί Γουακάσο και Ιμπάρμπο, το συμπαγές σύνολο που θέλει ο Ουζουνίδης, οι οδηγίες στους αμυντικούς, το άγχος του Μπουμάλ και η ανάγκη για νίκη ώστε δουλέψουν άπαντες με καθαρό μυαλό. Δεν γίναμε σοφότεροι στο πρώτο ματς του Έλληνα προπονητή, αλλά πήραμε μια πρώτη γεύση. Σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου.

Μετά το 1-0 ήταν ομάδα του Ουζουνίδη
Eurokinissi Sports

Πρώτο παιχνίδι του Ουζουνίδη ήταν, λογικό να πέσουν όλα τα φώτα πάνω στον Παναθηναϊκό που θα παρουσίαζε. Ήταν δεδομένο πως θα δούμε το περίφημο 4-2-3-1, αλλά το θέμα ήταν η λειτουργικότητά του. Έχοντας πλέον περάσει το ματς και με δεδομένα όσα έχουν καταγραφεί στο μυαλό, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο σύστημα έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Τα καλά, όμως, στον τελικό απολογισμό μπορούμε να πούμε πως ήταν περισσότερα σε ό,τι έχει να κάνει με οργανωτικό κομμάτι. Κι όταν λέμε οργανωτικό, δεν αφορά μόνο την επίθεση, αλλά και το πως λειτουργεί η ομάδα σαν σύνολο, σε όλες τις γραμμές.

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Μέχρι να γίνουν οι δύο πρώτες αλλαγές, το αρνητικό σημείο του τριφυλλιού ήταν ο Γουακάσο και ο Ιμπάρμπο. Κυρίως λόγω των βεβιασμένων επιλογών τους, κάτι που έτσι κι αλλιώς αποτελεί χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τους. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απειληθεί, εκτός από το σουτ του πρώτου ημιχρόνου που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος, αλλά δεν είχε βγάλει φάσεις μπροστά.

Προσπάθησε να το κάνει από τα πλάγια, αλλά δεν έβαζε τη μπάλα κάτω. Ο ΠΑΟΚ τον πίεσε, τον ανάγκασε να παίξει σε υψηλή ταχύτητα όσον αφορά στις αντιδράσεις, αλλά δεν του έβαλε δύσκολα. Ουσιαστικά η δυσλειτουργία είχε να κάνει με την επίθεση και τον Μπεργκ που έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

Με την είσοδο των Λέτο και Μπουμάλ, αλλαγές που ήρθαν τη χρονική στιγμή που οι “πράσινοι” έβγαζαν όρεξη και γρηγοράδα στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο ορθολογικά μπροστά. Ο Ουζουνίδης έβαλε Βιγιαφάνες και Μπουμάλ σε αντίθετα πόδια, έβαλε τον Λέτο σε ελεύθερο ρόλο και ουσιαστικά προσπάθησε να αναγκάσει τον ΠΑΟΚ στο λάθος με τις εναλλαγές θέσεων.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ 1-0

Το γκολ δεν ήρθε από συντονισμένη ενέργεια. Ήρθε από ένα σουτ, το πρώτο που επιχείρησε ο Παναθηναϊκός μετά από 69 λεπτά αγώνα. Το γκολ δεν βγήκε από δουλειά του Ουζουνίδη ούτε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, ήταν μία προσωπική έμπνευση και τίποτε άλλο. Έδωσε, όμως, στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να του λυθούν τα πόδια και να στρέψει την προσοχή του στη διαχείριση του αποτελέσματος. Εκεί που έπασχε επί Στραματσόνι.

Αν εξαιρέσουμε κάποιες προσπάθειες του Μπουμάλ που πήγαν στο βρόντο (έδειξε αγχωμένος να αποδείξει σε όλους πως δεν επέστρεψε λόγω Ουζουνίδη), οι “πράσινοι” κράτησαν σχετικά εύκολα το αποτέλεσμα. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Στη διάρκεια του αγώνα ακούσαμε πολλές φορές τον Ουζουνίδη να φωνάζει για “καθαρό μυαλό”. Τον είδαμε να κατευθύνει τον Κουτρουμπή στην άμυνα, ακόμα και για την πρώτη πάσα, αλλά όλα αυτά δεν μας έκαναν εντύπωση. Αμυντικός ήταν ο άνθρωπος, αν μη τι άλλο ξέρει το άγχος και την πίεση όσο περνάει ο χρόνος και προσπαθείς να κρατήσεις το υπέρ σου, ρευστό, αποτέλεσμα.

Είπαμε, δεν περιμέναμε να γίνουμε σοφότεροι ούτε να δούμε ξάφνου έναν Παναθηναϊκό να πετά στον αγωνιστικό χώρο. Όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι είναι αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε. Ακόμα είναι νωρίς, τώρα ήρθε ο άνθρωπος, άρα πρωτίστως έπαιζε ρόλο το αποτέλεσμα και έπειτα όλα τα άλλα. Τα άλλα θα έρθουν στην πορεία. Αυτό που είχε σημασία ήταν να μπει τέλος στο αρνητικό σερί και οι παίκτες να πάρουν τα πάνω τους με μια μεγάλη νίκη.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

Αν κάτι σου αφήνει η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η προσμονή. Με Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός θα γίνει πιο συμπαγές σύνολο που θα παίζει με υπομονή και σωστή κατανομή δυνάμεων. Το ρόστερ δεν είναι για πέταμα. Απλά χρειάζεται ένας να κρατάει τα γκέμια και να μάθει στους παίκτες τους ρόλους τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω αν παίκτες σαν τον Ιμπάρμπο που δείχνουν να μην έχουν τέτοιο, θα χωρέσουν σε αυτή την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο ντεμπούτο Ουζουνίδη πήρε το ντέρμπι
Πανό με νόμη από τη Θύρα 13
Αγρια γιούχα στον Ιμπάρμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ