Η ιδανική σαλάτα μετά από την προπόνηση έχει κινόα και ρεβύθια
Η πιο εύκολη και γεμάτη πρωτεΐνη σαλάτα που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου.
Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφεις από το γυμναστήριο και σκέφτεσαι τι θα ήταν καλύτερο να φας, σωστά; Το λάθος που κάνουμε συχνά, είναι πως μετά από τη γυμναστική, θεωρούμε ότι μπορούμε να καταναλώσουμε (σχεδόν) τα πάντα, μιας και προηγουμένως κάψαμε θερμίδες στον διάδρομο. Δεν είναι έτσι.
Η μέτριας έντασης άσκηση που κάνουμε οι περισσότεροι (εκτός κι αν εσύ που διαβάζεις τώρα το κείμενο είσαι επαγγελματίας αθλητής, οπότε εκεί πάω πάσο), σημαίνει ότι και οι θερμιδικές απαιτήσεις που θα τη συνοδεύσουν στη συνέχεια, δεν είναι αυτές που θα χρειαστεί ένας αθλητής. Σε κάθε περίπτωση ένα γεύμα αποκατάστασης, αμέσως μετά από την προπόνηση, θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη για να αποφύγουμε τον μυϊκό καταβολισμό, αλλά και καλούς υδατάνθρακες για να ανακτήσουμε τις χαμένες δυνάμεις μας.
Τι καλύτερο από μια δροσιστική και πανεύκολη σαλάτα με ρεβύθια και κινόα; Και οι δύο αυτές τροφές, άλλωστε, αποτελούν κορυφαίες πηγές πρωτεΐνης για τον οργανισμό. Προσθέτεις και μερικά παξιμάδια χαρουπιού, που είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες αλλά χαμηλό σε λίπος και είσαι έτοιμος. Αν ψάχνεις και κάτι να πιεις για να τη συνοδέψεις, σου προτείνω ανεπιφύλακτα μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ, η οποία μάλιστα βοηθάει στην καλύτερη αποκατάσταση του οργανισμού, μετά από την προπόνηση.
Σαλάτα κινόα με ρεβύθια, παξιμάδι χαρουπιού, πιπεριά Φλωρίνης, φέτα & άγρια ρόκα
Μερίδες: 4
Υλικά:
200 γρ. κινόα, βρασμένη
300 γρ. ρεβύθια, βρασμένα
150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
1-2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φέτα σπασμένη
Άγρια ρόκα
¼ κ.σ. Κόλιανδρο ξερό, σπασμένο
5-6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετείς αρχικά όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και από τη ρόκα.
Στη συνέχεια, προσθέτεις όσο ξύδι και λάδι επιθυμείς και διορθώνεις τη γεύση με αλατοπίπερο.
Στο τέλος, προσθέτεις τη φέτα και τη ρόκα και είσαι έτοιμος.
Μην ξεχάσεις να συνοδεύσεις την κρύα σαλάτα σου με μία ακόμη πιο κρύα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ. Tip: Αν η θερμοκρασία της μπύρας δεν είναι 3-4°C, άστη λίγο ακόμα στο ψυγείο και περίμενε υπομονετικά μέχρι να παγώσει.
Αν ψάχνεις κι άλλες ιδέες για καλοκαιρινές συνταγές που παίρνουν ΑΛΦΑ, μπορείς να εμπνευστείς από τις δημιουργίες του σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδη στο παρακάτω video: