ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Ροντρίγκο Μπατάγλια

Ο ΠΑΟΚ “ξεψαχνίζει” την περίπτωση του 26χρονου Αργεντινού (με Ιταλικό διαβατήριο) μέσου Ροντρίγκο Αντρέ Μπατάγλια, που αγωνίζεται στην Μπράγκα. Ποιος είναι; Ποια είναι η δουλειά του μέσα στο γήπεδο; Με ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ μπορεί να συγκριθεί; Τι έκανε την χρονιά που τελειώνει; Έχουμε τις απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα....

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Ροντρίγκο Μπατάγλια

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και όχι τόσο απαραίτητα. Ο Ροντρίγκο Αντρέ Μπατάγλια γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1991, στο Μορόν της Αργεντινής, ένα από τα προάστια του Μπουένος Άιρες. Έχει ύψος ,87 και βάρος 81 κιλά. Έχει φορέσει την φανέλα έξι διαφορετικών ομάδων, εκ των οποίων τις τρεις ως δανεικός από τον Πορτογαλικό σύλλογο.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2018, κάτι που σημαίνει πως για την Μπράγκα αυτή είναι η ουσιαστικά τελευταία μεταγραφική περίοδος από την οποία μπορεί να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από τον παίκτη, από τη στιγμή που από τον Ιανουάριο του 2018 θα έχει δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

Το καλοκαίρι του 2010, ο Μπατάγλια προωθήθηκε από την Κ20 στην πρώτη ομάδα τους Ουρακάν. Εκεί είχε δυο γεμάτες σεζόν με 29 και 32 συμμετοχές αντίστοιχα. Ακολούθως βρέθηκε στην Ράσινγκ Κλουμπ και από εκεί έκανε το πέρασμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό της Μπράγκα, τον Ιανουάριο του 2014.

Στα επόμενα 3,5 χρόνια που ακολούθησαν, έγραψε 23 συμμετοχές στην Μπράγκα, καθώς πέρασε από τις Μορεϊρένσε, Ροζάριο και Τσάβες.

Ο ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗΣ

Ο θερμικός χάρτης είναι πάντα εκείνος που “φανερώνει” τον χώρο που κινείται ένας ποδοσφαιριστής, και όταν μιλάμε για χάρτη που έχει “καταρτιστεί” με βάση την απόδοση μιας ολόκληρης σεζόν, τα όσα δείχνει δεν είναι απλά ενδεικτικά, αλλά αποτελούν πειστήρια του τρόπου παιχνιδιού του. Κατά πρώτον, το ύψος του (1,87) τον βάζει στη μικρή περιοχή της ομάδας του και ειδικά στα δυο δοκάρια, για τις εκτελέσεις των κόρνερ του αντιπάλου.

Οι κόκκινες περιοχές είναι αυτές με την μεγαλύτερη δραστηριότητα, και βρίσκονται κάτω από τον κύκλο της μεσαίας γραμμή, και μπροστά αυτού, προς τα αριστερά. Το πράσινο χρώμα μπροστά στον χώρο μπροστά από την μικρή περιοχή και μέχρι τη γραμμή της μεγάλης περιοχής… θυμίζει το αντίστοιχο στην άμυνα, με τον Μπατάγλια να παίρνει θέση και στις στημένες φάσεις της ομάδας του, όντας σε θέση για κεφαλιά.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, στα 14 παιχνίδια με την φανέλα της Μπράγκα, ο Μπατάγλια κατέγραψε 92,3 δράσεις εντός γηπέδου ανά παιχνίδι, με ποσοστό επιτυχίας το 68%.

Ο ΜΠΑΤΑΓΛΙΑ ΚΑΙ Ο… ΣΑΧΟΦ

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

Ροντρίγκο Μπατάγλια και Εβγέν Σάχοφ έχει κοινό χώρο δράσης εντός γήπεδο, όντας μάλιστα ισοϋψείς, και στην καταγραφή του τρόπου δράσης και κινητικότητα του Αργεντινού εντός γηπέδου, η αντιπαράθεση θα γίνει με τον Ουκρανό μέσο. Ο Μπατάγλια έγραψε 29 τελικές προσπάθειες, με το 24% αυτών να βρίσκουν εστία, με το αντίστοιχο ποσοστό του Σάχοφ να είναι στο 47%, σε 38 τελικές. Ο Θερμικός χάρτης δείχνει πως από τις 28 τελικές του Μπατάγλια, οι 14 είναι εκτός περιοχής, ενώ για τον Σάχοφ ή αναλογία τελικών εντός και εκτός περιοχής είναι 12/26.

ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

Ο Ροντρίγκο Μπατάγλια μέτρα ως τώρα συνολικά 165 επιθετικές κινήσεις, με ποσοστό επιτυχίας στο 77%, με τον Σάχοφ να έχει 123 με ποσοστό επιτυχίας 71%. Από αυτές τις επιθετικές κινήσεις, οι φορές που οι δυο τους ξεκίνησαν κίνηση με τη μπάλα στα πόδια επιταχύνοντας είναι 40 για τον Μπατάγλια και 2 για τον Σάχοφ. Μάλιστα, για τον Μπατάγλια, το ποσοστό επιτυχίας σε αυτές τις προσπάθειες είναι στο 97%. Στο συγκεκριμένο τομέα καταγράφεται η πρώτη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δυο παίκτες, με τον Αργεντινό να έχει την δυνατότητα να κινηθεί και να επιταχύνει με τη μπάλα στα πόδια, με το ύψος του να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΝΤΡΙΜΠΛΑΡΕΙ

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

Στο τομέα των μονομαχιών“1VS1”ο Μπατάγλια μετρά 157 και ο Σάχοφ 56, με τα ποσοστά επιτυχίας να είναι παρόμοια (76% για τον Αργεντινό και 73% για τον Ουκρανό). Ο θερμικός χάρτης δείχνει πως ο Μπατάγλια έχει καταγράψει αυτές τις ντρίμπλες σε όλο το φάσμα του”box to box”χώρου, ενώ για τον Σάχοφ σχεδόν οι μισές έχουν γίνει στην δεξιά πλευρά και από την μεσαία γραμμή μέχρι και το σημαιάκι του κόρνερ.

ΠΑΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

Από τις πάσες που έχει καταγράψει φέτος ο Μπατάγλια, οι δέκα είναι με στόχο τον παίκτη που βρίσκεται ανάμεσα στους δυο αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς και κατά κανόνα είναι ο επιθετικός, με ποσοστό επιτυχίας το 20%. Σε αυτό το τομέα ο Σάχοφ μετρά 36 πάσες με ποσοστό επιτυχίας σχεδόν διπλάσιο, καθώς αγγίζει το 38%. Αντίστοιχα, στο τομέα της πάσας που μετατράπηκε σε τελική προσπάθεια, ο Μπατάγλια μετρά 6 και ο Σάχοφ 10. Συνολικά, Μπατάγλια και Σάχοφ έχουν καταγράψει 1126 και 1462 πάσες αντίστοιχα με παρόμοια ποσοστά επιτυχίας (86% και 88%).

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

Σε επίπεδο αμυντικών μονομαχιών, ο Μπατάγλια φέτος μέτρησε πέντε ανά 90λεπτο και ο Σάχοφ έξι με ποσοστό επιτυχίας στο 58% και στο 61% αντίστοιχα. Αυτό που διαφαίνεται μέσω του θερμικού χάρτη είναι πως ο Μπατάγλια κυρίως δίνει αμυντικές μάχες μπροστά από την μεγάλη περιοχή, ενώ ο Σάχοφ κάνει πολλή δουλειά στο δεξί άκρο και στα δέκα μέτρα μπροστά και πίσω από τη μεσαία γραμμή. Ουσιαστικά, εκεί ο ΠΑΟΚ τον έχει ανάγκη λόγω των ανεβασμάτων του Μάτος. Σε επίπεδο ανάκτησης κατοχής, ο Μπατάγλια μετρά δυο ανα παιχνίδι (ο Σάχοφ είναι στις 2,5). Στις εναέριες μονομαχίες…. μιλάει το ύψος. Ο Μπατάγλια έχει φέτος 188 εναέριες μονομαχίες, σχεδόν έξι ανά παιχνίδι, με ποσοστό επιτυχίας στο 58%, με τον Σάχοφ να μετρά 196 (5,2 ανα παιχνίδι) με ποσοστό επιτυχίας στο 63%.

Η ΩΡΑ ΤΟΥFOOTBALL MANAGER

Αφού ολοκληρώσαμε την καταγραφή των φετινών επιδόσεων του Ροντρίγκο Μπατάγλια σε συνάρτηση με αυτές του Εβγέν Σάχοφ προκειμένου να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης, ολοκληρώνουμε την παρουσίαση του 27χρονου Αργεντινού μέσου με τις κάρτες συγκριτικών στοFootball Manager 2017.

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ