Γκάρεθ Μπέιλ, το χρονικό ενός επικείμενου διαζυγίου
Ο Γκάρεθ Μπέιλ μετράει μέρες στη Μαδρίτη, αφού όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν για τη Ρεάλ. Το Contra.gr αναλύει την αγωνιστική πτώση του Ουαλού, τις σχεδόν ανύπαρκτες σχέσεις του με τους συμπαίκτες του, τις αποδοκιμασίες του "Μπερναμπέου" προς το πρόσωπό του και την υπομονή του Φλορεντίνο Πέρεθ που εξαντλήθηκε.
Ήταν η 1η Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοίνωνε επίσημα την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ έναντι του ποσού των 91 εκατομμυρίων ευρώ, αν και ο λονδρέζικος σύλλογος υποστήριζε πως η μεταγραφή είχε κοστίσει 100 εκ. Εκείνο ήταν απλά ένα κόλπο της διοίκησης των “μερένγκες”, ώστε να μη δυσαρεστηθεί ο Κριστιάνο, η μετακίνηση του οποίου από τη Μάντσεστερ, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, είχε κοστίσει 94 εκ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για την εποχή. Ο Πέρεθ δεν ήθελε να φανεί ότι είχε πληρώσει περισσότερα χρήματα για το νέο απόκτημα της Ρεάλ, από όσα είχαν δοθεί για τον Πορτογάλο, τον απόλυτο σταρ της ομάδας.
(Όμως, έτσι κι αλλιώς, τον Ιανουάριο του 2016, όλος ο κόσμος έμαθε από τα περίφημα Football Leaks την αλήθεια για το πραγματικό κόστος του Ουαλού, το οποίο τελικά ήταν αυτό που είχε υποστηρίξει από την αρχή η Τότεναμ, δηλαδή τα 101 εκ. ευρώ). Την επόμενη ημέρα, στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Μπέιλ βρέθηκε στη Μαδρίτη, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, όπου τον περίμενε ο πρόεδρος των “μπλάνκος” για την επίσημη παρουσίαση. Η συμφωνία προέβλεπε εξαετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές τα 10 εκ. ευρώ και ο παίκτης πήρε τη φανέλα με το νούμερο “11”.
Ο Ουαλός εξτρέμ πλαισίωσε τους Κριστιάνο και Μπενζεμά στην επίθεση των “μερένγκες”, φτιάχνοντας μια από τις πιο πετυχημένες γραμμές κρούσης στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου, η οποία ονομάστηκε από τους Ισπανούς δημοσιογράφους “ΒΒC”, από τα αρχικά των τριών ονομάτων των πρωταγωνιστών της (Benzema, Bale & Cristiano). Να πούμε ότι ο Πέρεθ πλήρωσε ένα καράβι λεφτά στους “Spurs”, όχι μόνο για τα επιθετικά χαρακτηριστικά του Μπέιλ, αλλά και για την προοπτική να γίνει ο Ουαλός ο νέος ηγέτης των “μερένγκες”, όταν ο Ρονάλντο είτε θα μεγάλωνε, είτε θα αναχωρούσε κάποια στιγμή από την ομάδα.
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ
Γκάρεθ Μπέιλ και Φλορεντίνο Πέρεθ στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου τον Σεπτέμβριο του 2013 στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” (AP Photo/Paul White)
Έξι χρόνια μετά την πανηγυρική παρουσίαση του Γκάρεθ, του τότε καινούργιου galáctico από τη διοίκηση των “μπλάνκος”, οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών, δηλαδή του Ουαλού και του Πέρεθ, έχουν ραγίσει, όπως όλα δείχνουν, ανεπανόρθωτα. Ο πρόεδρος της Ρεάλ δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι ο Μπέιλ δεν θα γίνει ποτέ ηγέτης των “μερένγκες” και σύμφωνα με τον αθλητικό Τύπο της Μαδρίτης, αλλά και διοικητικούς παράγοντες του συλλόγου, έχει πάρει την απόφαση να τον παραχωρήσει αυτό το καλοκαίρι σε άλλη ομάδα. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ακόμα και ένα εντυπωσιακό τελείωμα της σεζόν από τον Ουαλό παίκτη, δεν πρόκειται να πείσει τον Πέρεθ να κάνει πίσω, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.
Τα προβλήματα με τον Μπέιλ συσσωρεύονται εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η υπομονή της Ρεάλ να έχει εξαντληθεί. Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι οι συχνοί τραυματισμοί είναι το σημαντικότερο “μείον” του παίκτη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στην εξαετία που βρίσκεται στη Ρεάλ, έχει υποστεί 22 σοβαρούς τραυματισμούς, οι οκτώ εκ των οποίων έχουν να κάνουν με την ευπαθέστατη αριστερή του γάμπα. Ο Μπέιλ έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει δεκατρείς φορές μέχρι σήμερα τον αγωνιστικό χώρο, λόγω μυϊκών ενοχλήσεων και εξαιτίας αυτών, έχει χάσει συνολικά 86 επίσημα παιχνίδια από τότε που πήγε στη Μαδρίτη.
Ο Ουαλός έχει αποκτήσει τέτοια φοβία με τους συγκεκριμένους τραυματισμούς, ώστε σε κάθε ημίχρονο, αντί να ξεκουραστεί μαζί με τους συμπαίκτες του, περνάει και τα 15 λεπτά του διαλείμματος κάνοντας διατάσεις μέχρι εξαντλήσεως, ενώ είναι γνωστό ότι ανοίγει τρύπες στις κάλτσες του στις γάμπες, για να μην τις πιέζει το ελαστικό υλικό! Τον Νοέμβριο του 2015 αποφάσισε να σταματήσει να οδηγεί αυτοκίνητα μάρκας Λαμποργκίνι, επειδή η θέση του μέσα στα ιταλικά σούπερ-αυτοκίνητα ήταν τελείως άβολη και του προκαλούσε πόνους στα πόδια! Μάλιστα, τότε, είχε τουιτάρει μια φωτογραφία του, μέσα σε ένα ιδιωτικό τζετ, ενώ απέξω βρισκόταν παρκαρισμένη μια Λαμποργκίνι, υπονοώντας ότι προτιμούσε την άνεση του αεροπλάνου από το στενό αμάξωμα του αυτοκινήτου!
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΟΥ ΜΠΕΪΛ
Ο Γκάρεθ Μπέιλ σε έναν από τους πολλούς του τραυματισμούς.
Από τότε που ο Μπέιλ πήγε στη Μαδρίτη, έχει συμμετάσχει μόλις στο 58% των επίσημων αγώνων της Ρεάλ, ενώ αν πάμε στα αγωνιστικά λεπτά, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Ο Ουαλός έχει παίξει μόνο στο 47% των αγωνιστικών λεπτών με την ομάδα του, αριθμός που οπωσδήποτε δε συμβαδίζει με ηγετική παρουσία ενός παίκτη σε έναν σύλλογο. Από την άλλη μεριά, ο Μπέιλ έχει δημιουργήσει ουκ ολίγες φορές προβλήματα με το ιατρικό τιμ της Ρεάλ, μην ακολουθώντας το πρόγραμμα της αποθεραπείας του. Μην ξεχνάμε ότι εδώ και μια τριετία, οι “μερένγκες” έχουν προσλάβει αποκλειστικό φυσικοθεραπευτή για τη φροντίδα του ποδοσφαιριστή.
Όμως ο Γκάρεθ κάνει τα δικά του, αφού συνηθίζει – όταν βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης – να φεύγει για την Ουαλία, παρά τα “όχι” των γιατρών, όπου παίζει το αγαπημένο του γκολφ (“προτιμώ να παρακολουθώ γκολφ από το να βλέπω παιχνίδια ποδοσφαίρου”, έχει δηλώσει ο ίδιος), το οποίο όμως επιβαρύνει την πλάτη του. Το ιατρικό τιμ των “μερένγκες” έχει εντολές την τελευταία τριετία να μη δίνει την παραμικρή ενημέρωση για τους τραυματισμούς του Μπέιλ, τέτοια είναι η “ψύχωση” της διοίκησης της Ρεάλ με τις διαρροές σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ουαλού. Σκεφτείτε ότι το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για τον παίκτη χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2017 και από τότε έχουν μεσολαβήσει τέσσερις ακόμα τραυματισμοί, που έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν ως κρατικό μυστικό!
Αυτή η τακτική έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στη Ρεάλ με την εθνική ομάδα της Ουαλίας, αφού επίσημα, κανείς πλέον δε γνωρίζει τις πραγματικές αιτίες της απουσίας του παίκτη από την αγωνιστική δράση, είτε αυτή οφείλεται σε τραυματισμό, είτε σε τακτική απόφαση του εκάστοτε προπονητή. Για παράδειγμα, τον περασμένο Γενάρη, όταν είχαν τραυματιστεί οι Μαριάνο, Γιορέντε και Μπέιλ, το ιατρικό τιμ έδωσε πληροφορίες μόνο για την κατάσταση των δυο πρώτων, ενώ για την περίπτωση του Μπέιλ, ο Σολάρι περιορίστηκε στη συνέντευξη Τύπου σε ένα ξερό “δέχτηκε ένα χτύπημα”!
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΚΑΡΕΘ…
Το περίφημο BBC, μια από τις κορυφαίες επιθετικές τριπλέτες όλων των εποχών. Από αριστερά, (B)enzema, (B)ale και (C)ristiano (AP Photo/Francisco Seco)
Οι πολλοί τραυματισμοί του Μπέιλ, σε συνδυασμό με την πτωτική του πορεία του τα τελευταία χρόνια (μόνη λαμπερή παρένθεση τα δυο γκολ του στον περσινό τελικό του Champions League), φέρνουν – μοιραία – ένα άλλο αρκετά μεγάλο πρόβλημα στην επιφάνεια. Αναφερόμαστε στις ετήσιες απολαβές του Ουαλού, που φτάνουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ – καθαρά – το χρόνο, καθιστώντας τον, τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Ρεάλ μετά την αναχώρηση του Κριστιάνο για τη Γιουβέντους. Αυτά είναι τα χρήματα που συμφωνήθηκαν όταν οι “μερένγκες” ανανέωσαν τον Οκτώβριο του 2016 το συμβόλαιο του Μπέιλ μέχρι το καλοκαίρι του 2022, αναπροσαρμόζοντας – προς τα πάνω – το οικονομικό σκέλος.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μόλις τρεις εβδομάδες μετά από εκείνη τη συμφωνία, ο Ουαλός τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα, μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις μήνες! Το θέμα είναι ότι η Ρεάλ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ολικής ανανέωσης, αφού το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, αλλά και σημαντικές αγορές στο μεταγραφικό παζάρι, κάτι που σημαίνει ότι ο Πέρεθ χρειάζεται γεμάτο χρηματοκιβώτιο για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις κινήσεις του.
Οι “μερένγκες” θέλουν λοιπόν να “ξεφορτωθούν” από τη μια τα σχεδόν 45 εκατομμύρια της επόμενης τριετίας που αφορούν στην πληρωμή του Μπέιλ και από την άλλη, να βάλουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία τους από την πώληση του παίκτη. Πριν έναν χρόνο, ο μάνατζερ του Ουαλού, Τζόναθαν Μπαρνέτ, είχε θέσει ως τιμή για τον πελάτη του τα 222 εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς δηλαδή όσα κόστισε η μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Βέβαια, για να είμαστε ρεαλιστές, καμία ομάδα δεν πρόκειται να πληρώσει τόσα χρήματα για τον Μπέιλ, όμως ο Πέρεθ υπολογίζει να βγάλει τουλάχιστον 100 εκ. από αυτή την παραχώρηση, δηλαδή να εξοικονομήσει συνολικά γύρω στα 150 εκ. ευρώ.
Ο ΠΕΡΕΘ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ’17
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διάλεξε ο Μπέιλ να “γιορτάσει” τα εκατό γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ, μέσα στο “Wanda Metropolitano”…
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Ρεάλ προσπάθησε να παραχωρήσει τον Μπέιλ σε άλλη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2017, ο Φλορεντίνο Πέρεθ κινήθηκε για να κάνει το μεταγραφικό “μπαμ” της χρονιάς, έχοντας συμφωνήσει στα πάντα με τη Μονακό για την αγορά του Κιλιάν Μπαπέ. Ήταν τότε που ο Γάλλος παίκτης ζήτησε αναπροσαρμογή των απολαβών του, θέλοντας να πάρει ακριβώς όσα και ο Ρανταμέλ Φαλκάο, δηλαδή 8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, κάτι που σήμαινε 16 φορές αύξηση στο συμβόλαιό του! Ο Πέρεθ βρέθηκε στο Μονακό και συμφώνησε με τη διοίκηση του συλλόγου του Πριγκιπάτου για την αγορά του Μπαπέ, έναντι του ποσού των 180 εκ. ευρώ.
Λίγο αργότερα η τιμή ανέβηκε στα 214 εκ. αφού έγινε γνωστό ότι η ισπανική εφορία θα επέβαλλε φόρο 34 εκ. ευρώ, ποσό που αρνήθηκε να καλύψει η Μονακό, αλλά δέχτηκε να το κάνει η Ρεάλ. Παράλληλα, ο Φλορεντίνο ήρθε σε επαφή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ενδιαφερόταν για την απόκτηση του Μπέιλ, έναντι ενός ποσού γύρω στα 120 εκ. ευρώ. Όμως ο Ουαλός αρνήθηκε να φύγει από τη Μαδρίτη – σύμφωνα με άλλες πηγές, ήταν ο Πέρεθ εκείνος που την τελευταία στιγμή έκανε πίσω, διστάζοντας να ολοκληρώσει τη μεταγραφή – και έτσι ο Μπαπέ άλλαξε γνώμη για τη μετακίνησή του στους “μερένγκες”, αφού δεν ήθελε να γίνει αναπληρωματικός των μελών του BBC, με αποτέλεσμα να καταλήξει τελικά στην Παρί, από την οποία φέτος το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να τον αποκτήσει – ξανά – η Ρεάλ.
Τότε, το καλοκαίρι του ’17, η διοίκηση της Ρεάλ διέρρευσε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν αποκτήθηκε ο Μπαπέ, ήταν τα πολλά χρήματα που ζητούσε (12 εκ. ευρώ καθαρά ετησίως), όμως το σίγουρο είναι ότι η στάση του Μπέιλ υπήρξε αρνητική σε μια ενδεχόμενη δική του μετακίνηση στην Αγγλία. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί φέτος, αφού η Πρέμιερ θα αποτελέσει πιθανότατα τον επόμενο προορισμό του Ουαλού εξτρέμ, αφού όπως είπαμε, μοιάζει αδύνατο να συνεχίσει στη Μαδρίτη μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.
Ο ΖΙΝΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ: “ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΕΪΛ”
Γκάρεθ Μπέιλ και Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος, φεύγοντας από τη Ρεάλ, συμβούλεψε τον Πέρεθ να πουλήσει τον Ουαλό (AP Photo/Paul White)
Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία τριετία ο Μπέιλ παρουσιάζει μια σταθερά πτωτική πορεία, η οποία όμως δεν περιορίζεται μόνο στην αγωνιστική του απόδοση, αλλά και σε θέματα συμπεριφοράς εντός και εκτός γηπέδων. Από τη στιγμή που ο Ουαλός σταμάτησε να είναι καθοριστικός στο παιχνίδι της Ρεάλ, το κοινό του “Μπερναμπέου” δεν του συγχώρησε τα διάφορα τερτίπια του, μη διστάζοντας να τον ξεφωνίσει σε κάθε ευκαιρία, όπως χαρακτηριστικά είδαμε και τη στιγμή της αλλαγής του στο πρόσφατο clásico πρωταθλήματος, στην ήττα των “μερένγκες” (0-1) μέσα στο “Μπερναμπέου”. Η “κατηφόρα” του Μπέιλ ξεκίνησε από τη σεζόν 2016/17, όταν σε 27 επίσημες συμμετοχές, πέτυχε μόλις 9 τέρματα. Τα πράγματα βελτιώθηκαν πέρυσι (2017/18), όπου σε 39 ματς έφτασε τα 21 γκολ.
Παρόλα αυτά, η διοίκηση της Ρεάλ είχε αποφασίσει να τον παραχωρήσει πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά προέκυψε το “σοκ” της αναχώρησης του Κριστιάνο και ύστερα από την αποτυχία του Πέρεθ να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο, αποφασίστηκε να παραμείνει ο Ουαλός, έχοντας μια τελευταία ευκαιρία να (απο)δείξει ότι – απελευθερωμένος από την παρουσία του Ρονάλντο – θα μπορούσε να βγάλει επιτέλους στο χορτάρι τα ηγετικά στοιχεία που όλοι περίμεναν από εκείνον. Η αλήθεια είναι ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Μπέιλ, αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (με ισάριθμες νίκες) πρωταγωνίστησε – μαζί με τον Μπενζεμά – πετυχαίνοντας τρία γκολ. Όμως από εκεί και μετά ξεκίνησαν και πάλι οι γκέλες και ο Ουαλός βυθίστηκε και πάλι στην μετριότητα.
Εδώ να πούμε ότι ο Ζιντάν, όταν παραιτήθηκε τον περασμένο Μάιο από τη Ρεάλ, παρέδωσε μια έκθεση – η οποία του ζητήθηκε από τον Πέρεθ – στην οποία έγραψε την άποψή του για κάθε παίκτη του ρόστερ. Εκεί λοιπόν, ο Γάλλος τεχνικός, συνιστούσε την πώληση/παραχώρηση του Μπέιλ, θεωρώντας ότι ο Ουαλός δεν είχε καταφέρει να δέσει με τη φιλοσοφία των “μερένγκες” και οπωσδήποτε δεν δικαιολογούσε τα 13 εκ. ευρώ με τα οποία αμειβόταν ετησίως. Ο Σολάρι – μετά την απόλυση του Λοπετέγκι – του έδωσε ευκαιρίες, αλλά απογοητευμένος από την απόδοσή του, τον έβγαλε από το βασικό σχήμα, χρησιμοποιώντας τον κυρίως ως αλλαγή. Αποτέλεσμα αυτού είναι, ο Μπέιλ φέτος σε 33 ματς, να έχει πετύχει 13 τέρματα, που είναι και η χειρότερη συγκομιδή του (μετά τη σεζόν 2016/17).
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΡΕΑΛ
Μόλις έχει πετύχει το νικητήριο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου του 2014 απέναντι στη Μπαρτσελόνα, μετά την εκπληκτική του κούρσα/ντρίμπλα στον Μπάρτρα και πανηγυρίζει μπροστά στην κερκίδα των “μπλαουγκράνα”(AP Photo/Alberto Saiz)
Ο Μπέιλ υπήρξε καθοριστικός στην πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ (2013/14), αφού με δικά του γκολ κατακτήθηκαν στην ουσία δυο τίτλοι. Πρώτα, στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου, με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα, στο “Μεστάγια”, ήταν εκείνος που πέτυχε στο 85′ της συνάντησης το νικητήριο τέρμα, ένα από τα πιο όμορφα στην καριέρα του. Με μια ξέφρενη κούρσα από τα αριστερά, μπόρεσε να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Μαρκ Μπάρτρα, να μπει στην αντίπαλη περιοχή και να πλασάρει τον Χοσέ Μανουέλ Πίντο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 με το πρώτο του γκολ σε clásico (δείτε το σε βίντεο στο τέλος του κειμένου).
Πέντε εβδομάδες αργότερα, στο “Ντα Λουζ” της Λισαβόνας, στον τελικό του Champions League, ήταν εκείνος που έδωσε στην παράταση το προβάδισμα στη Ρεάλ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στο τελικό 4-1 που έδωσε στους “μερένγκες” την πολυπόθητη “décima”, το δέκατο δηλαδή τρόπαιο στη διοργάνωση. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπέιλ μπορεί να κατέκτησε πολλούς τίτλους με τη Ρεάλ (4 Champions League, 1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο, 1 ισπανικό Σούπερ Καπ, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 3 Μουντιάλ Συλλόγων), όμως δεν κατάφερε ποτέ να πείσει ούτε τους προπονητές του, ούτε τον Τύπο, ούτε – το κυριότερο – τους φιλάθλους των “μπλάνκος”.
Σε καμία στιγμή ο Ουαλός δεν μπόρεσε να κάνει την κερκίδα του “Μπερναμπέου” να ταυτιστεί μαζί του, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλους ξένους ποδοσφαιριστές. Ακόμα και η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ως παίκτη της Ρεάλ, τα δυο γκολ δηλαδή στον περσινό τελικό του Champions League απέναντι στη Λίβερπουλ, που χάρισαν τον 13ο τίτλο στην ομάδα του, δε στάθηκαν αρκετά να “ζεστάνουν” τις σχέσεις του με το κοινό της “βασίλισσας”. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το πρώτο από τα δυο του τέρματα, εκείνο με το ανάποδο ψαλίδι μετά τη σέντρα του Μαρσέλο, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ποδοσφαιρικό αριστούργημα, ως πραγματικό έργο τέχνης (δείτε το σε βίντεο στο τέλος του κειμένου).
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ” ΤΟΥ ΜΠΕΪΛ
Το “στρατοσφαιρικό” γκολ του Μπέιλ απέναντι στη Λίβερπουλ στον περσινό τελικό του Champions League, ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό αριστούργημα.
Η φετινή σεζόν, όπως ήδη γράψαμε, “δείχνει” σιγά-σιγά τον δρόμο της εξόδου στον Μπέιλ, αφού σε αυτό, πέρα από την αγωνιστική του πτώση, συνηγορούν και μια σειρά άλλων γεγονότων, που έχουν βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα για τον Ουαλό εξτρέμ. Δεν είναι μόνο η γενικότερη αδιαφορία του παίκτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που τον κάνει να μοιάζει με ξένο σώμα στην ομάδα. Για παράδειγμα, θυμηθείτε τον τρόπο που “διάλεξε” για να γιορτάσει το εκατοστό του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ, τέρμα που πέτυχε μέσα στο “Wanda Metropolitano” απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο τοπικό ντέρμπι. Η “butifarra” (κλασική άσεμνη χειρονομία) που “αφιέρωσε” στην κερκίδα των “ροχιμπλάνκος”, έκανε χείριστη εντύπωση ακόμα και στους φίλους της Ρεάλ και στηλιτεύτηκε από τον μαδριλένικο Τύπο.
Μάλιστα, όταν έληξε το ματς, αντί να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του που κατευθύνθηκαν στο πέταλο για να χαιρετήσουν τους φιλάθλους τους, εκείνος προτίμησε να πάει κατευθείαν στα αποδυτήρια. Ακόμα χειρότερη εντύπωση προκάλεσε η αντίδρασή του στο πρόσφατο ματς της Ρεάλ με τη Λεβάντε στη Βαλένθια, εκεί όπου ο Μπέιλ πέτυχε στο 77′ το νικητήριο τέρμα της ομάδας του. Αμέσως έτρεξε προς το μέρος του ο Λούκας Βάθκεθ για να τον αγκαλιάσει, να τον συγχαρεί και να πανηγυρίσει μαζί του, όμως ο Ουαλός έκανε μια κίνηση εκνευρισμού, αποφεύγοντας τον έκπληκτο συμπαίκτη του, κίνηση που ο Πέτζα Μιγιάτοβιτς (σχολιαστής στη ραδιοφωνική εκπομπή “Carrusel Deportivo” της Cadena SER) χαρακτήρισε ως “απαράδεκτη”.
Κάτι το οποίο επίσης σχολιάζεται αρνητικά, είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν παραβρίσκεται στις συναντήσεις που οργανώνουν οι συμπαίκτες του, είτε σε εστιατόρια, είτε σε άλλες εκδηλώσεις, ενώ αρκετές φορές ο μαδριλένικος Τύπος τον έχει “κατηγορήσει” ότι ποτέ του δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να μάθει ισπανικά. Πρόσφατα, ο Τζον Τόσακ (πρώην προπονητής της Ρεάλ και ο εκλέκτορας με τον οποίο έκανε ντεμπούτο ο Μπέιλ στην εθνική Ουαλίας), είπε σχετικά ότι “θα έπρεπε να έχει μάθει ήδη τη γλώσσα από σεβασμό προς τον σύλλογο και τους φιλάθλους”. Όπως βλέπουμε, όλα δείχνουν αρνητικά για τον εξτρέμ των “μερένγκες”, είτε στον αγωνιστικό τομέα, όπου φέτος είναι μόλις ο 15ος παίκτης σε αγωνιστικά λεπτά (1.160), είτε στις σχέσεις του με τους ίδιους τους συμπαίκτες του, οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις – όπως αποκάλυψε ο Κουρτουά σε δημοσιογράφους της πατρίδας του – τον αποκαλούν (καθόλου χαϊδευτικά) “el golfista”, δηλαδή ο παίκτης του γκολφ…
Βίντεο: Ο Γκάρεθ Μπέιλ στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου 2014. Το εκπληκτικό του νικητήριο γκολ στο 0:19 του βίντεο.
Βίντεο: Ο Γκάρεθ Μπέιλ στον τελικό του Champions League 2018. Το αριστουργηματικό του γκολ με το ανάποδο ψαλίδι στο 0:19 του βίντεο.