ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ θυμήθηκε όταν ο προπάππους του ήταν σε κλουβί ζωολογικού κήπου

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε σε γερμανικό μέσο για την εποχή που η Γαλλία ήταν ο εχθρός της οικογένειάς του και όχι η πατρίδα του, αφού συμπεριφερόταν στους προγόνους του ως ζώα.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ θυμήθηκε όταν ο προπάππους του ήταν σε κλουβί ζωολογικού κήπου
Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, φωτογραφίζεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά για τη συνέντευξή του στο Contra.gr | Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 Contra.gr/Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει αναφερθεί πολλές φορές σε όσα συνέβησαν στην οικογένειά του (μεταξύ άλλων και σε μεγάλη συνέντευξή του στο Contra.gr), οι οποίοι ζούσαν στη Γαλλία προερχόμενοι από τη Νέα Καληδονία, παλιά κτήση των Γάλλων αποικιοκρατών. Αυτή τη φορά ο παλαίμαχος μέσος και νυν σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, προχώρησε σε μια ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη για το παρελθόν των προγόνων του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη γερμανικό μέσο “ndr” ο Γάλλος αποκάλυψε ότι ο προπάππους του, Γουίλι Καρεμπέ και άλλοι 100 άνδρες από τη Νέα Καληδονία μεταφέρθηκαν στο Παρίσι με την αιτιολογία ότι θα είναι οι εκπρόσωποι της χώρα τους σε μια αποικιακή έκθεση και ότι στο ίδιο πλαίσιο θα συναντηθούν με μέλη της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Όπως όμως ο Καρεμπέ συμπλήρωσε στη συγκλονιστική εξιστόρησή του, ο προπάππους του και οι άλλοι άνδρες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι τους μετέφεραν σε ζωολογικό κήπο στο Παρίσι και τους παρουσίαζαν σαν κανίβαλους. Φυσικά το τραγικό συμβάν τους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια τους οδήγησαν σε ζωολογικό κήπο στο Αμβούργο, με τον Καρεμπέ να αφηγείται πως “ένιωσαν σαν σκλάβοι, ήταν σκληρό για εκείνους”.

Το τι έκαναν κλεισμένοι στο σιδερένιο κολαστήριό τους είναι ακόμη πιο σοκαριστικό: “Για πολλές ώρες την ημέρα, οι Κάνακ (σ.σ ο προπαππούς του και οι σύντροφοί του) έπρεπε να κάνουν επιδείξεις με τα δόρατα, να χορεύουν και να ντύνονται ελάχιστα, ακόμα και όταν έβρεχε”.

Ο Καρεμπέ αναφέρθηκε και στα όσα άκουσε όταν αγωνιζόταν με την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Ο Καρεμπέ επέλεξε να μένει σιωπηλός την ώρα της “Μασσαλιώτιδας” (σ.σ. εθνικός ύμνος της Γαλλίας) για να τονίσει τη μοίρα που είχε ο προπάππους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ