Ευρωπαϊκό Ανοικτού: Αργυρή στο επί κοντώ η Στεφανίδη

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου στη Ζυρίχη ανέβηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Με άλμα στα 4μ60 η Ελληνίδα επικοντίστρια έχασε το χρυσό την τελευταία στιγμή από τη Ρωσίδα Σιντόροβα και... διαδέχθηκε τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία έμεινε έβδομη στον τελικό.

Ευρωπαϊκό Ανοικτού: Αργυρή στο επί κοντώ η Στεφανίδη

Η Στεφανίδη, σταθερά καλή σε όλα τα ύψη που δοκίμασε, είχε σφιχταγκαλιάσει το χρυσό μετάλλιο. Η Ανζέλικα Σιντόροβα ωστόσο, στην τελευταία προσπάθειά της στα 4μ65, πέρασε τον πήχη και άφησε την Ελληνίδα στη δεύτερη θέση.

Η Στεφανίδη υπερέβη τα 4μ60 με τη δεύτερη προσπάθεια, επίτευγμα που της επέτρεψε να είναι μπροστά τόσο από τη Ρωσίδα Ανγκελίνα Ζουκ-Κρασνόβα όσο και από τη Γερμανίδα Λίσα Ράιζι, οι οποίες ξεπέρασαν το εν λόγω ύψος με την τρίτη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σιντόροβα είχε αφήσει τα 4μ60, έχασε τα πρώτα δύο άλμα στα στα 4μ65, αλλά στο φινάλε δικαιώθηκε για την τακτική της, ούσα η μόνη που ανέβηκε τόσο ψηλά στον τελικό.

Ο Κατερίνα Στεφανίδη διαδέχθηκε στο βάθρο τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία πριν από δύο χρόνια στο Ελσίνκι ήταν τρίτη στην Ευρώπη. Η έτερη Ελληνίδα του τελικού δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, έμεινε χαμηλά, στα 4μ35, αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 4μ45, και κατετάγη έβδομη μαζί με τη Ρωσίδα Λουτκοβσκάγια και τη Φινλανδή Νίκανεν.

Είναι το 20ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Η τελική κατάταξη του τελικού

1. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) 4μ65

2. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4μ60

3. Ανγκελίνα Ζουκ-Κρασνόβα (Ρωσία) 4μ60

4. Λίζα Ράιζι (Γερμανία) 4μ60

5. Ανγκέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4μ45

6. Γίρινα Σβομπόντοβα (Τσεχία) 4μ45

7. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4μ35

- Αλάνια Λουτκοβσκάγια (Ρωσία) 4μ35

- Μίνα Νίκανεν (Φινλανδία) 4μ35

10. Καρολίν Χίνγκστ (Γερμανία) 4μ35

- Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4μ35

Κίρα Κρίνμπεργκ (Αυστρία) -

Μαριόν Λοτού (Γαλλία) -

News 24/7

24MEDIA NETWORK