Ολυμπιακό κολυμβητήριο: από τη χλιδή του 2004 στην εγκατάλειψη του 2012 (pics)
Σε παγίδα θανάτου έχει μετατραπεί το ανοιχτό Ολυμπιακό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Εκατοντάδες αθλητές και γονείς ριψοκινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα εξαιτίας των κατεστραμμένων και εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων. Ο φακός του Contra.gr καταγράφει την απίστευτη κατάσταση.
Μόνο με τραγωδία, όχι όμως αρχαία αλλά σύγχρονη, θα μπορούσε να παρομοιαστεί η κατάσταση που επικρατεί στο ανοιχτό Ολυμπιακό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ που το καλοκαίρι του 2004 φιλοξένησε τους αγώνες κολύμβησης και τους τελικούς πόλο των Ολυμπιακών αγώνων.
Αυτό το κολυμβητήριο που όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αυτός ο χώρος που για δεκάδες αθλητές έγινε ο βωμός των θυσιών τους για ένα μετάλλιο, εκεί που η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, εκεί που ο Ίαν Θόρπ και ο Μάικλ Φέλπς έσπαγαν τα χρονόμετρα, το μέρος που δεκάδες αρχηγοί κρατών, μέλη της ΔΟΕ και σπουδαίες προσωπικότητες χειροκρότησαν τους αθλητές, αυτό το κολυμβητήριο σήμερα θυμίζει αποθήκη κατεστραμμένων υλικών, βομβαρδισμένο τοπίο που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί Ολυμπιακή εγκατάσταση σε όλο τον κόσμο.
Το χειρότερο όμως είναι ότι σε αυτό τον χώρο αθλούνται παιδιά, κάθονται γονείς, πηγαίνουν φίλαθλοι και όλοι τους βέβαια ριψοκινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα αφού κάθε τους βήμα μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο.
Αφορμή για αυτό το ρεπορτάζ στάθηκε το τουρνουά πόλο Μίνι παίδων, για παιδιά δηλαδή ως 12 ετών, που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός το περασμένο σαββατοκύριακο.
Συνολικά οκτώ ομάδες πήραν μέρος, πάνω από 120 παιδιά κυκλοφόρησαν μέσα κι έξω από το κολυμβητήριο και δεκάδες γονείς που τα συνόδευαν έζησαν την απόλυτη περιπέτεια προσπαθώντας να βρουν ένα τρόπο να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Οι σπασμένοι και σάπιοι πάγκοι όπου άλλοτε χιλιάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έστελναν τις ειδήσεις τους δημιουργούσαν ανυπέρβλητα εμπόδια, θρυμματισμένα τζάμια και σκουριασμένες βίδες που ξεπρόβαλαν από τα τσιμέντα έτοιμες να εισχωρήσουν στο πέλμα όποιου δεν τις παρατηρούσε έκαναν το έδαφος να μοιάζει ναρκοπέδιο. Ας μην πούμε και για τα χιλιάδες μέτρα κομμένα καλώδια που ήταν έτοιμα να κάνουν θηλιά γύρω από τα πόδια του οποιουδήποτε.
Είναι δεδομένο ότι τόσο η διοίκηση του ΟΑΚΑ όσο και το κράτος δεν έχουν τα χρήματα να το συντηρήσουν. Είναι ωστόσο πάνω απ όλα βέβαιο ότι η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από όλα τα στάδια και γήπεδα του κόσμου. Αυτό καλά θα είναι να το έχουν στο νου τους οι κατέχοντες...