Το βάρος στην επιθετική τακτική

Με δυνατή προπόνηση άρχισε η παραμονή του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους, αφού επί ένα δίωρο ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του δούλεψαν εντατικά με τους ποδοσφαιριστές.

Το βάρος στην επιθετική τακτική

Την πρώτη του προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Τρίτης. Στο αθλητικό κέντρο του Όστερμπεϊχ, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του, οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού γυμνάστηκαν για ένα δίωρο.

Το βάρος έπεσε στη σωστή εκμάθηση της επιθετικής τακτικής από τους νεαρούς παίκτες, αφού οι Αναστασίου, Βονόρτας και Ρούτερ έριξαν το βάρος στην κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας συνεχώς οδηγίες για την πάσα στο κατάλληλο σημείο, την κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα και την υποστήριξη από όσους υποδέχονται την πάσα.

Η προπόνηση άρχισε με ζέσταμα και έπειτα με μία άσκηση με ένταση, όπου οι ποδοσφαιριστές υποδέχονταν και πάσαραν τη μπάλα αρχικά με το πόδι, μετά το κεφάλι και τέλος με το στήθος, ενώ πριν και μετά την ενέργεια τους, σπρίνταραν.

Η επόμενη άσκηση αφορούσε την κυκλοφορία και στην ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας. Στο γήπεδο στήθηκαν ανδρείκελα στη θέση των αμυνόμενων και η φάση άρχιζε από τον στόπερ με τη μπάλα να πηγαίνει κατά σειρά στο δεξί μπακ, στο δεξί χαφ, στον αμυντικό μέσο, ξανά στο δεξί μπακ και από εκεί στον επιθετικό, ο οποίος έφευγε κάθετα. Οι παίκτες εναλλάσσονταν σε κάθε θέση, προκειμένου να μάθουν όλες τις κινήσεις.

Κατόπιν, ο Αναστασίου χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο ομάδες, τους μπλε και τους πορτοκαλί. Τους μπλε απάρτιζαν οι Αναγνωστόπουλος, Αναστασόπουλος, Μουζακίτης, Σταματάκης, Κουσίδης, Ντίνας, Μπαϊράμι, Αποστολόπουλος και τους πορτοκαλί οι Καρνέζης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Σπυροπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Δώνης και Γιαννιτσάνης.

Οι πορτοκαλί είχαν την κατοχή της μπάλας και άρχιζαν τη φάση από τον Καρνέζη, ο οποίος πασάρε στα στόπερ και αυτοί έπρεπε να την προωθήσουν μπροστά. Οι μπλε πίεζαν προκειμένου να κλέψουν μπάλες και να βγουν στην αντεπίθεση.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάμψεις και ελαφρύ τρέξιμο για αποθεραπεία. Ο Ταμπάκης δεν προπονήθηκε γιατί υπέστη ένα τράβηγμα στον αριστερό τετρακέφαλο και ο τραυματισμός του θα επανεξεταστεί την Παρασκευή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK