ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-1

Η αποβολή του Μανωλά στο 58' άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης και ο ΟΦΗ κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ (1-1). Από ένα ημίχρονο και ένα...δοκάρι οι δύο ομάδες.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-1

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγωνιστική: 22η

Σκόρερ: 55' Λυμπερόπουλος- 66' Λόπεθ

Διαιτητής: Γιάχος

Κίτρινες: Μανωλάς, Λυμπερόπουλος, Βάργκας, Λόπεθ,

Κόκκινες: Μανωλάς

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι πρέπει να χωριστεί σίγουρα σε δύο μέρη. Στο προ της αποβολής του Μανωλά διάστημα, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα από τον αμυντικά στημένο ΟΦΗ αλλά σφυροκοπούσε την εστία του Βεζυρίδη κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της Ενωσης δεν μεταφράστηκε έγκαιρα σε γκολ αλλά ήταν φανερό ότι εφόσον εξακολουθούσε να πιέζει θα κατάφερνε να παραβιάσει την εστία του Βεζυρίδη. Αλλωστε, οι προαναγγελτικές βολές ήταν πολλές. Το τετ-α-τετ του Λυμπερόπουλου με τον Βεζυρίδη στο 22', το δοκάρι του Λεονάρντο στο 38', η έξοχη προσπάθεια του Σιαλμά στο 45' οι χαρακτηριστικότερες εξ αυτών σ' ένα πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο η ΑΕΚ είχε 13 τελικές και κατοχή 66%!

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά το έκανε δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης αφού ο ΟΦΗ εξακολουθούσε να αφήνει χώρο και πρωτοβουλίες στην Ενωση. Η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 55' μετά από τη σέντρα ακριβείας του Λεονάρντο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους αλλά πριν ο Νίκος Κωστένογλου να κληθεί να απαντήσει στο πρόβλημα της διαχείρισης του προβαδίσματος, ο Μανωλάς του "έδεσε" τα χέρια. Η απολύτως δίκαιη αποβολή του στο 58' έκοψε στα δύο την ΑΕΚ και άνοιξε την όρεξη του ΟΦΗ.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά οι Κρητικοί κυριάρχησαν αφού πήραν άκοπα τη μάχη του ελέγχου της μεσαίας γραμμής. Το σουτ του Παπουλή στο 65' που έβγαλε με υπερένταση ο Αραμπατζής αποτύπωσε τα νέα δεδομένα της αναμέτρησης ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λόπεθ ισοφάρισε από τη σέντρα του Σίσιτς.

Με το 1-1 πλέον στο φωτεινό πίνακα του κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, οι Κρητικοί αισθάνθηκαν πολύ πιο άνετα και ζήτησαν, χωρίς μεγάλο ρίσκο και το δεύτερο γκολ. Η άμυνα της ΑΕΚ πελαγοδρομούσε, οι παίκτες της είχαν μείνει από δυνάμεις και ο ΟΦΗ έβρισκε εύκολα τους χώρους που ζητούσε. Είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες (79' σουτ Πίτσου, 81' δοκάρι Σίσιτς) αλλά το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει. Εστω και με το πόντο όμως οι Κρητικοί πέτυχαν το σκόπο τους.

MVP

Ελάχιστες φορές θα κερδίσει το χειροκρότημα της εξέδρας ο Χρήστος Μπούρμπος. Αυτά που κάνει δεν είναι δημοφιλή στον κόσμο. Στο ΟΑΚΑ πάντως ο Ελληνας αμυντικός "έφαγε" το γήπεδο και έτρεχε ακατάπαυστα για να καλύπτει χώρους και όχι μόνο. Μία μεστή εμφάνιση.

Κλειδί αγώνα

Πέρα από κάθε αμφιβολία, η αποβολή. Αλλο το παιχνίδι πριν από αυτήν, τελείως διαφορετικό μετά.

Αδύναμος Κρίκος

Κάποιος πρέπει να πει στον κατά τα άλλα ταλαντούχο Κώστα Μανωλά ότι ένας στόπερ δεν μπορεί να "τρώει" κίτρινες κάρτες για κουτά μαρκαρίσματα που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποφύγει. Το πρώτο ήταν ένα πολύ δυνατό τάκλιν με τα δύο πόδια, το δεύτερο τράβηγμα φανέλας αντιπάλου.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK