ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0

Ο προερχόμενος από τρεις ήττες ΠΑΣ Γιάννινα ξεπέρασε το εμπόδιο του Εργοτέλη με 2-0 και, προσωρινά τουλάχιστον, ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Τόμας ντε Βινσέντι σημείωσε και τα δύο γκολ των νικητών.

ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με τρεις σημαντικές απουσίες (Εμιλιάνο Βίλα, Άντι Λίλα και Αλέξης Μιχαήλ), ωστόσο ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τους ταχύτατους Τόμας ντε Βινσέντι και Μπράνα Ίλιτς, οι οποίοι αποτέλεσαν μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Γρηγόρη Αθανασίου.

Με τη συμπλήρωση του 11ου λεπτού, ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Θέμης Τζημόπουλος από τον Γιώργο Σαρρή και άνοιξε το σκορ, ενώ ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Σάκη Τσιώλη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα επιχείρησε 10 τελικές προσπάθειες έναντι τριών του Εργοτέλη, από τις οποίες ούτε μία δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία του Μάρκου Βελλίδη.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θύμισε εκείνη του πρώτου, αφού στο 50ό λεπτό ο Νίκος Κοροβέσης εκτέλεσε κόρνερ και ο ανενόχλητος Ντε Βινσέντι σημείωσε με κεφαλιά το τέταρτο εφετινό του γκολ, δίνοντας σαφές προβάδισμα στους "ταύρους".

Στο τελευταίο ημίωρο αμφότερες οι μονομάχοι δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων και το γεγονός ότι ο Βελλίδης βρέθηκε σε καλή μέρα, δεν τους επέτρεψε να σκοράρουν. Σημειώνεται ότι στο 63ο λεπτό ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά βρήκε δίχτυα, αλλά ο βοηθός τον καταλόγισε -λανθασμένα- σε θέση οφσάιντ.

MVP

Ο Τόμας ντε Βινσέντι. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, και έφτασε τα τέσσερα γκολ σε εννέα αγώνες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, εξάλλου, που σκόραρε δις σε ένα ματς.

Αδύναμος κρίκος

Η άμυνα του Εργοτέλη. Από την 7η αγωνιστική και το 2-0 επί του Πλατανιά (5 Οκτωβρίου) δέχεται γκολ ανελλιπώς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Σχόλιο

Αν το πρωτάθλημα διεξαγόταν χωρίς... εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση αυτής της κατηγορίας (πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) με 18 βαθμούς (έξι νίκες - δύο ήττες). Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, προέβαλε αντίσταση μετά το δεύτερο γκολ και αφού πλέον το παιχνίδι είχε πάρει πολύ άσχημη τροπή για εκείνον. Ο Γιάννης Πετράκης πρέπει να βελτιώσει την αμυντική εικόνα της ομάδας του για να επιστρέψει στις νίκες (τέσσερις σερί απώλειες).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Κοροβέσης (83' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Ίλιτς (87' Κρητικός), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Ντε Βινσέντι, Στρούνα, Τσάβες (71' Σκόνδρας).

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Σαρρής (73' Γιοβάνοβιτς), Πελέ, Κοζορώνης (58' Μπουχαλάκης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Χαντί (64' Βερπακόφσκις), Ρομάνο, Διαμαντάκος.

Στιγμές από το παιχνίδι των "Ζωσιμάδων"

ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK