Άρης-Παναθηναϊκός 0-2

Ο Κλωναρίδης σκόραρε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός πέρασε "αέρα" (2-0) από το "Κλεάνθης Βικελίδης" απέναντι στον προβληματικό Άρη. Με 10 άφησε τους "πράσινους" ο σκόρερ. Σόκαρε ο παρολίγο μοιραίος τραυματισμός του Νίκου Μαρινάκη.

Άρης-Παναθηναϊκός 0-2

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Μαζέψτε από το πάτωμα τη... σούπα και πετάχτε τη στον κάλαθο των αχρήστων. Με αυτά, τα λίγα λόγια, μπορεί να γίνει η περιγραφή του πρώτου ημιχρόνου. Λάθη επί λαθών, ελάχιστες φάσεις, αλλά ένα γκολ να σώζει την παρτίδα λίγο πριν την ανάπαυλα.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε σχεδόν τα τριπλάσια λάθη από τους γηπεδούχους -τουλάχιστον αυτό έδειχναν οι αριθμοί- ο Αρης όμως έδειχνε επιρρεπής σε αυτά, κυρίως λόγω της κακής αμυντικής παρουσίας που έδινε το δικαίωμα στο τριφύλλι να βγαίνει μπροστά με άνεση, αλλά με... την ίδια άνεση να χάνει τις ευκαιρίες για να δημιουργήσει κάτι καλό.

Στη μοναδική φάση που είχαμε μία ατομική ενέργεια, είχαμε και γκολ. Στο 43' ο Κλωναρίδης με ωραία προσποίηση και εξίσου ωραίο πλασέ έδειξε για ακόμη μία φορά το πρόβλημα του εφετινού Αρη που είναι μία από τις χειρότερες ομάδες του εφετινού πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο μέρος το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν ο Νίκος Μαρινάκης λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Σε μία σύγκρουση με τον Κύργια (ο οποίος υπέστη διάσειση), γύρισε η γλώσσα του και χρειάστηκε η επέμβαση των γιατρών για να μην επέλθει το μοιραίο. Τα κλάματα των ποδοσφαιριστών που παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι το σκηνικό και το θερμό χειροκρότημα των φίλων του Αρη, συνέθεσαν την εικόνα ενός τραυματισμού που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Λίγο μετά το συγκεκριμένο περιστατικό και με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, ο Κλωναρίδης έβαζε τέλος στο ματς. Λάθος του Πουλίδο και δεύτερο προσωπικό γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη για το 0-2 στο 69'. Κανονικά θα μιλούσαμε για το μεγάλο βράδυ του νεαρού επιθετικού, αλλά η αποβολή -με δεύτερη κίτρινη- στο 79' χάλασε την εικόνα και άφησε μία πικρή γεύση.

Μη φανταστείτε πως ο Αρης έκανε κάτι με το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στην κεφαλιά του Φιγκερόα στο 84'. Ο Αργεντινός είχε μπει τέσσερα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Μπεργκ και φρόντισε εξ αρχής να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ούτως ή άλλως προβληματική άμυνα των "κίτρινων".

Στα τελευταία λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου, ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε μόνο στη φάση του Μανιά, αντίθετα απείλησε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη εστία με τον Φιγκερόα σε μεγάλα κέφια.

MVP:

Αν δεν αντίκριζε κόκκινη θα γράφαμε γι' αυτόν (Κλωναρίδη). Έχασε, όμως, τη θέση του από τον Νάνο που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και να βοηθά τα μέγιστα στο δημιουργικό κομμάτι. Επίσης, ο Παναθηναϊκός έχει παίκτη για τα στημένα μετά από πολύ καιρό.

Αδύναμος κρίκος:

Εντάξει, ο Αρης είναι χάλια, αλλά αυτός ο Πουλίδο ακόμα πιο χάλια. Λάθη που δεν κάνουν ούτε στο σχολικό πρωτάθλημα!

Σχόλιο:

Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι άφησε στην άκρη την ήττα από τον Ολυμπιακό. Συνήθως μετά τα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός χάνει τον προσανατολισμό του όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Εδώ, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βγάζει πράγματα στο γήπεδο και βρίσκει τα πατήματά της. Ο Αρης; Αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται. Ομάδα δίχως ψυχολογία και αγωνιστικό πλάνο. Αν δεν αλλάξει κάτι τότε δεν θα αλλάξει και η βαθμολογική του θέση. Πιο κακός δεν γίνεται.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Σταυρόπουλος (64' Σούνας), Παπαδόπουλος (64' Ίμπε, 76' Μανιάς), Τάτος, Ουντότζι, Αγκάνθο.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μαρινάκης (64' Κουτρουμπής), Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ (80' Φιγκερόα), Ζέκα, Αμπεΐντ (72' Ατζαγκούν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK