Ο Ολυμπιακός, η Γιουνάιτεντ και οι άλλοι

Την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των τριών Κυπέλλων Πρωταθλητριών/Champions League θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη. Διαβάστε δηλώσεις.

Ο Ολυμπιακός, η Γιουνάιτεντ και οι άλλοι

Τα ζευγάρια της φάσης των "16"

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα (18/2 και 12/3)

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν (18/2 και 12/3)

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης (19/2 και 11/3)

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου (19/2 και 11/3)

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25/2 και 19/3)

Ζενίτ - Ντόρτμουντ (25/2 και 19/3)

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης (26/2 και 18/3)

Γαλατάσαραϊ - Τσέλσι (26/2 και 18/3)

Για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα ακολουθήσει νέα κλήρωση στις 21 Μαρτίου, στην οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Οι πρώτοι προημιτελικοί θα γίνουν 1-2 Απριλίου, οι επαναληπτικοί 8-9 Απριλίου, ενώ οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν 22-23 και οι επαναληπτικοί 29-30 Απριλίου.

Ο τελικός θα γίνει στο "Λουζ" της Λισαβόνας στις 24 Μαΐου.

Οι δηλώσεις του Μίτσελ στην UEFA: "Είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου για εμάς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα επισκεφθούμε ένα μυθικό γήπεδο όπως είναι το "Ολντ Τράφορντ". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας τεράστιος σύλλογος, μία δυνατή μηχανή και προετοιμαζόμαστε για δύο πολύ σκληρές αναμετρήσεις. Σεβόμαστε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε σαν κι αυτήν μια μέρα. Πείτε με τρελό, αλλά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο".

Οι δηλώσεις του Μίτσελ στην NOVA: "Μας αρέσει που πηγαίνουμε και παίζουμε στο "Ολντ Τράφορντ". Είναι ένας ωραίος προορισμός για τους οπαδούς της ομάδας μας. Η Γιουνάιτεντ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Μιλάμε για μία τεράστια ποδοσφαιρική δύναμη και θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει και τον Αύγουστο, όταν όλοι είχαν δει τις ομάδες και κανείς δεν πίστευε ότι θα είμαστε εδώ. Θα συνεχίσουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να παραμείνουμε στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός είναι φέτος διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω αν πάω καλά, αλλά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο! Κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει τις πιθανότητές μας, να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε πως μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Με όλο τον σεβασμό που έχουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα προσπαθήσουμε να την αποκλείσουμε και να γίνουμε μία μέρα σαν τη Γιουνάιτεντ.

Όταν ένας σύλλογος λειτουργεί τόσα χρόνια με έναν προπονητή, είναι φυσικό αυτό που έχει συμβεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να προσαρμοστεί ο προπονητής (Μόγες) χρειάζεται να σκεφτεί το μέγεθος του συλλόγου και να δει τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Σίγουρα ο χρόνος που χρειάζεται ο Μόγες για να προσαρμοστεί δεν θα είναι το δικό μας κλειδί για να το εκμεταλλευτούμε.

Πολλά πράγματα θα έχουν βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Δεν παίρνω στα αστεία τη συγκεκριμένη κλήρωση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι σε σχέση με τη φάση των ομίλων. Από τη στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει ο αγώνας είναι 50/50 (γέλια)".

Οι δηλώσεις του Αβραάμ Παπαδόπουλου: "Όταν είσαι στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δεν μπορείς να έχεις προτιμήσεις. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει και την καλύτερη πορεία μέχρι τώρα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελάσει. Είναι έμπειρη ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Είναι επιτυχία για εμάς που προκριθήκαμε στους «16. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι εκείνη τη περίοδο θα παίζουμε ακόμα καλύτερα. Δεν είμαστε το φαβορί και το γνωρίζουμε. Θα πάμε να παίξουμε και στα δύο παιχνίδια το δικό μας ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για πρόκριση σε αυτό το επίπεδο του θεσμού, που θα πρέπει να προσέχεις και την πραγματική λεπτομέρεια".

Οι δηλώσεις του Κριστιάν Καρεμπέ: "Πρόκειται ούτως ή άλλως για μια ομάδα πολύ δυνατή. Χρειάζεται ενέργεια, πάθος και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ". Γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρόκειται να συναντήσουμε, μιλάμε για μία ομάδα θρύλο. Το μέγεθος της δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλο ακόμα κι αν αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα το τελευταίο διάστημα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Είναι διαφορετικά τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος με το Champions League, καθώς στην Ευρώπη τα πράγματα είναι δύσκολα".

Το σχετικό tweet της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφορικά με την παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK