Δημητρόπουλος στο Contra.gr: "Μέχρι τις 15 Ιουλίου ο Αντετοκούμπο υπογραφει"

Ο ατζέντης του Γιάννη Αντετοκούμπο, Γιώργος Δημητρόπουλος αφηγείται στο Contra.gr το πως ο 19χρονος άσος του Φιλαθλητικού έφτασε μέχρι το ντραφτ του 2013 και αποκαλύπτει ότι πολύ σύντομα θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Δημητρόπουλος στο Contra.gr: "Μέχρι τις 15 Ιουλίου ο Αντετοκούμπο υπογραφει"

Περιμένατε ότι ο Γιάννης θα επιλεγεί τόσο ψηλά;

Αν μιλάμε για τους τελευταίους δύο μήνες,ναι, ξέραμε ότι θα επιλεγεί μεταξύ του 15 και του 17. Αν μιλάμε για το προηγούμενο διάστημα, όταν ξεκινούσαμε για παράδειγμα, όχι. Τότε φάνταζε ως έκπληξη.

Ποιος ήταν ο δρόμος για να φτάσει μέχρι το ντραφτ ο παίκτης;

Ο δρόμος ήταν πολύ απλός. Υπήρχε ένα παιδί που πήρε 15 πόντους ύψος τα τελευταία 2 1/5 χρόνια. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο που ήταν ήδη 2.04 κάναμε μία κουβέντα και του είπαμε "κοίταξε να δεις, τα βασικά τα έχεις. Πάσα, σουτ, ταχύτητα, ένα κορμί καταπληκτικό. Δεν ξέρουμε κανέναν στην Ευρώπη στην ηλικία του μ' αυτά τα προσόντα. Είναι ευκαιρία το φετινό ντραφτ που είναι λίγο αδύναμο".

Ποια σενάρια είχατε στο μυαλό σας;

Τα σενάρια ήταν τα εξής. Το πρώτο να μην επιλεγεί. Θα είχε όμως άλλες τρεις ευκαιρίες μέχρι τα 22. Το δεύτερο να επιλεγεί στο δεύτερο γύρο. Και αυτό θα ήταν μεγάλη τιμή για ένα 19χρονο παιδί που έπαιζε στην Α2 της Ελλάδας. Και το τελευταίο να επιλεγεί στον πρώτο γύρο, όπερ και εγένετο. Τον τσέκαραν σχεδόν όλες οι ομάδες. Από τα λεγόμενα των ανθρώπων τους αρχίσαμε σιγά-σιγά να διαπιστώνουμε ότι ο Γιάννης είχε μία μεγάλη ευκαιρία. Καταλάβαμε εν τέλει ότι θα επιλεγεί στον πρώτο γύρο και ήμασταν ενθουσιασμένοι γι' αυτό.

Πόσο βοήθησε η απόκτηση του διαβατηρίου;

Αν δεν είχε διαβατήριο, δεν θα μπορούσε καν να ταξιδέψει. Δεν συζητούσαμε για άλλο διαβατήριο πέρα του ελληνικού ή του νιγηριανού. Ηρθαν από το Αζερμπαϊτζάν και του ζήτησαν να παίξει στην Εθνική τους ομάδα. Δεν το σκεφτήκαμε καν, δεν τέθηκε καν ζήτημα.

Είναι καλή επιλογή το Μιλγουόκι;

Το Μιλγουόκι είναι εξαιρετική επιλογή. Το ίδιο θα έλεγα και για την Ατλάντα. Αλλη ομάδα πιθανόν να τον καλούσε σε τρία χρόνια. Εκεί θα γίνει άντρας, χαίρεσαι να δουλεύεις σ' αυτές τις ομάδες.

Αρα εντάσσεται στην ομάδα από φέτος...

Λογικά μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει υπογράψει συμβόλαιο. Η Σαραγόσα θα εισπράξει το σχετικό μπάι άουτ και θα τον αποδεσμεύσει. Οι Ισπανοί πάντως δικαιώθηκαν και αυτοί για την επιλογή τους.

Διαβάστε ακόμη: Στο Νο 15 από τους Μπακ ο Αντετοκούμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK