Πανιώνιος - Ολυμπιακός 69-80

Με τον ψηλό Γλυνιαδάκη και τον κοντό Γκετσεβίτσιους ο Ολυμπιακός απέδρασε με τη νίκη, 80-69, από τη Νέα Σμύρνη. Μαχητικός, παθιασμένος, αλλά χωρίς λύσεις στο φινάλε ο Πανιώνιος.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 69-80

Έτσι κρίθηκε

Παιχνίδι με παιχνίδι ο Ολυμπιακός μαθαίνει να παίζει, να επιβιώνει και στο τέλος να νικά χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Μπορεί ο Κατσίβελης να χτύπησε νωρίς και να μειώθηκαν οι επιλογές στην περιφέρεια, ο Λούκας παρόλα αυτά έκανε καλή δουλειά στην οργάνωση, βοήθησε να περάσει η μπάλα στον Γλυνιαδάκη και η ομάδα του Ίβκοβιτς να προηγηθεί αρχικά 13-4 και ακολούθως 18-10, ελέγχοντας εξ αρχής την κατάσταση.

Ο Πανιώνιος, μια ομάδα με καλό τρίποντο, βρήκε σουτ απέναντι στην "ερυθρόλευκη" άμυνα, μείωσε 23-17 και ισοφάρισε 29-29 με τον Ντίμπλερ, αλλά οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν αρκετά καλά τις περισσότερες δυσκολίες που συνάντησαν στο διάβα τους. Ο Γκετσεβίτσιους ήταν αξιόπιστος από μακριά, ο Γλυνιαδάκης συνέχισε να τελειώνει τις επιθέσεις που έπαιρνε, ενώ ο Πρίντεζης έδινε κατά διαστήματα τις απαιτούμενες λύσεις.

Οι "κυανέρυθροι" δεν εγκατέλειψαν σε κανένα σημείο τη μάχη, ακολούθησαν όσο τους επέτρεπε η άμυνά τους, αλλά μετά τον τραυματισμό του Μπάρλου στον καρπό έχασαν πολλή από τη δύναμή τους στο παρκέ. Ο Κις κράτησε όρθιο τον Πανιώνιο στην τέταρτη περίοδο, το 63-68 έδινε ελπίδα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης πριν από το φινάλε, τα διαδοχικά σουτ όμως των Γκετσεβίτσιους - Πρίντεζη έδιωξαν την πίεση από τον Ολυμπιακό και έκοψαν τα πόδια των γηπεδούχων.

Σταρ

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους εκτέλεσε τον Πανιώνιος από τα 6μ75, πιστοποιώντας πως στη καλή βραδιά του είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ του Ολυμπιακού. Μόνο που του λείπει η διάρκεια.

Απογοήτευση

Ο Άλεξ Στίβενσον όχι μόνο τελείωσε το ματς με 6 πόντους και 0/6 βολές (ούτε ο... Σακίλ τόσες), αλλά εκτέθηκε πολλάκις στην άμυνα απέναντι στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Σχόλιο

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από άλλη μία επικίνδυνη έδρα, η λογική λέει πως θα φτάσει στο ντέρμπι του ΣΕΦ χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Δείχνει μάλιστα να αντέχει στα δύσκολα, ακόμη κι όταν χρειάζεται να παίξει χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ή και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ο Πανιώνιος έχει τα φόντα να είναι μία εκ των ομάδων της τετράδας, αλλά ευχής έργον θα ήταν να επιδιώξει να παίξει ακόμη καλύτερο μπάσκετ. Γιατί διαθέτει αφενός έναν πανέξυπνο προπονητή ( Μπαρτζώκας) διαθέτει και παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 34-41, 56-62, 69-80

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 69-80
Πανιώνιος - Ολυμπιακός 69-80

News 24/7

24MEDIA NETWORK